+0

# Story Problem

0
100
2
+1508

A farmer has 59 chickens, and needs to buy them a month's supply of food. 1 chicken eats 2.3 pounds of food a week. If the farmer has a 15.7 pound bag of food, how many chickens would hat feed for a month? how many more 15.7 pound bags of food does he need to feed all the chickens?

Now, the farmer decided to by 15 more chickens. How much food does he need now?

The first person to answer will get  5 points

the second will get 4

the 3 will get 3

the 4 will get 2

the 5 will get 1

MysticalJaycat  Feb 17, 2017

#1
+10657
+10

2.3 lbs /chicken - week

15.7 lbs /(2.3 lbs/chicken-week) = 6.82 chicken- weeks

theat is ONE chicken for 6.82 weeks   or TWO chickens for 3.41 weeks.

59 chickens x 2.3 lbs/chicken-week x 4 weeks = 542.8 lbs needed  (assuming 4 weeks in a month)

527.1/15.7 =  33. 57 more bags ~~ 34 more bags

59 + 15 = 74 chickens

74 x 2.3 x 4 = 680.8  lbs needed for 74 chickens        680.8 - 15.7 =665.1 lbs needed ~~42.36 bags~~43 bags

ElectricPavlov  Feb 17, 2017
Sort:

#1
+10657
+10

2.3 lbs /chicken - week

15.7 lbs /(2.3 lbs/chicken-week) = 6.82 chicken- weeks

theat is ONE chicken for 6.82 weeks   or TWO chickens for 3.41 weeks.

59 chickens x 2.3 lbs/chicken-week x 4 weeks = 542.8 lbs needed  (assuming 4 weeks in a month)

527.1/15.7 =  33. 57 more bags ~~ 34 more bags

59 + 15 = 74 chickens

74 x 2.3 x 4 = 680.8  lbs needed for 74 chickens        680.8 - 15.7 =665.1 lbs needed ~~42.36 bags~~43 bags

ElectricPavlov  Feb 17, 2017
#2
+1508
+5

Good. I gave you five points.

MysticalJaycat  Feb 17, 2017

### 4 Online Users

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.  See details