Assuming Sarah travelled in a constant speed
she travelled 15 miles in 2 hours, so 15/2= 7.5 so she goes 7.5 miles per hour
each miles is 1760 yards, 1760*7.5= 13200 yard
so we know that she travelled 13200 yards in an hour, there are 60 mins in an hour
applying the equation distance/time = speed
we get 13200/60 = 220
so she travels 220 yards every mins
Right so this is my attempt at the question:
From the graph we know that from B A = -b+a and O A = a
we know that OX = 2a-b, assuming A is in the way if we subtract the value it takes to get to A from O then we get AX= a-b
as 2a-b - a = a-b.
then we can get the value of BX by adding the "distance" of BA and AX which is 2a-2b.
we know that B, A , X lies on the same staight line because AX (a-b) is a factor of BX (2a-2b).
let me know if im wrong