+0  
 
0
41
5
avatar

https://vle.mathswatch.co.uk/images/questions/question18085.png

 

ive done thi so far 5÷2=2.5=70 grams
70x6=420

now confused 

 

3/5

 

 

 

https://vle.mathswatch.co.uk/images/questions/question16833.png

 

5x3.5=17.5
17.5÷2=8.75
8.75x9.30=£81.735

 

got 2/3

 Apr 30, 2020
 #1
avatar+111329 
+1

Ounces  needed  =  (6/2) * 5  =   3 * 5  = 15

 

Grams needed =   15 * 28  =   420

 

She has 240  grams

 

So...she  needs  420  - 240   =  180 more grams

 

 

cool cool cool

 Apr 30, 2020
 #2
avatar+1537 
+2

This is an inverse ratio. 

 

5 workers : 3.5 hours

 

1 worker : 3.5*5

 

3 workers : (3.5*5)/3

 

Follow the pattern what is 2?

 

Ask if you don't understand anything.

 Apr 30, 2020
 #3
avatar+111329 
+1

5 builders   take  3.5 hrs to build a wall

 

So...to calculate  the hours, H,  that it will take 2 builders to build the same wall  we have

 

5 * 3.5  = 2  * H

 

17.5 = 2 * H     divide both sides by 2

 

8.75  =  H

 

So  the total amt to  be paid  =

 

2 workers  at 9.30 pounds/hr * (8.75) hrs  =   162.75 pounds

 

 

cool cool cool

 Apr 30, 2020
edited by CPhill  Apr 30, 2020
edited by CPhill  Apr 30, 2020
 #4
avatar
0

the answer is wrong

Guest Apr 30, 2020
 #5
avatar+111329 
+1

I see....since the workers are paid for 9.3 pounds for each hr  or part of an hour they work.....we need to round 8.75  up to 9

 

So we have

 

2 * 9.3 * 9  =   167.4 pounds

 

cool cool cool

CPhill  Apr 30, 2020

19 Online Users

avatar