+0  
 
0
1
66
1
avatar

https://vle.mathswatch.co.uk/images/questions/question18408.png

 Mar 27, 2020
 #1
avatar
0

Cheapstore:
They are giving you a discount of 20% off the regular price of 5 pounds for 600 grams of cereal.
So: 20% x 5 pounds =1 pound
5 pounds - 1 pound =4 pounds - the price for the same 600 grams of cereal
600 grams / 4 pounds =150 grams per pound.

 

Superstore:
They are offering you the same 600 grams of cereal + 30% more for the same price of 5 pounds.
So: 30% x 600 grams =180 extra grams of cereal for the same price of 5 pounds.
600 + 180 =780 grams of cereal for 5 pounds.
780 grams / 5 pounds =156 grams of cereal per pound.


Now, compare this 156 grams per pound to the 150 grams per pound of the Cheapstore. Which is a better buy?.
Obviously 156 grams per pound (the Superstore's deal) is a BETTER deal than Cheapstore's 150 grams per pound. So, you would buy the Superstore's cereal of 600 grams + 180 grams extra =780 grams for 5 pounds.
So: "The box from Superstore is best value"

 Mar 27, 2020

20 Online Users

avatar
avatar
avatar
avatar