+0  
 
0
49
2
avatar

You are planning a road trip and you want to calculate how long each portion of the trip will take to complete. You know the distance you will be traveling and the speed you think you will be driving for each portion of the trip. You realize that since d=rt  we also know that =d/r. Fill in the missing information in the chart.

 

Road Trip Leg

Distance

Rate

Time

Tampa to Daytona

139 miles

65 mph

 

Daytona to Miami

261 miles

70 mph

 

Miami to Key West

167 miles

55 mph

 

Guest Dec 1, 2017
Sort: 

2+0 Answers

 #1
avatar+79819 
+2

139 / 65   ≈  2.14 hrs

 

261 / 70  ≈  3.73 hrs

 

167 / 55  ≈  3.04 hrs

 

 

cool cool cool

CPhill  Dec 1, 2017
 #2
avatar+3 
+2

Road Trip Leg           Distance    Rate       Time
-------------------------   -------------   -----------  ----------------------------
Tampa to Daytona    139 miles   65 mph   2 Hr 8 Min : 24 Sec
Daytona to Miami     261 miles   70 mph   3 Hr : 43 Min : 48 Sec
Miami to Key West   167 miles   55 mph   3 Hr2 Min : 24 Sec
----------------------------------------------------------------------------------------
Totals                       567 miles  63.33 mph  8 Hr : 54 Min : 31 Sec
                                              Average speed
---------------------------------------------------------------------------------------
       Red = Hours      Blue = Minutes      Green = Seconds
--------------------------------------------------------------------------------------- 
139 / 65 = 2.14      2.14 * 60 = 128.4      128.4 * 60 = 7704
7704 - (128 * 60) = 24 SEC
       
128 - (2 * 60) =  8 MIN
                                 
2 HR
----------------------------------------------------------------------------------------
261 / 70 = 3.73      3.73 * 60 = 223.8      223.8 * 60 = 13428
13428 - (223 * 60) = 48 SEC
         
223 - (3 * 60) = 43 MIN
                                    
3 HR
-----------------------------------------------------------------------------------------
167 / 55 = 3.04      3.04 * 60 = 182.4       182.4 * 60 = 10944
10944 - (182 * 60) = 24 SEC
         
182 - (3 * 60) =  2 MIN
                                   
3 HR
------------------------------------------------------------------------------------------
Leg 1 = 2 Hr :  8 Min : 24 Sec
Leg 2 = 3 Hr : 43 Min : 48 Sec
Leg 3 = 3 Hr : 2 Min : 24 Sec
2 + 3 + 3 = 8 HR : 8 + 43 + 2 = 53 MIN : 24 + 43 + 24 = 91 SEC
                                    53 + 1 = 54 MIN              = 1 MIN 31 SEC
Total time = 8 Hr  54 Min 31 Sec

BigDaddyFire  Dec 1, 2017

1 Online Users

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.  See details