We use cookies to personalise content and advertisements and to analyse access to our website. Furthermore, our partners for online advertising receive pseudonymised information about your use of our website. cookie policy and privacy policy.
 
+0  
 
+6
775
6
avatar

Admission to a car show costs $5 for each ticket. After selling only 20 tickets, they decided to lower the price to $3 each. If they raise $217, how many tickets did they sell in all? By:Ariana Akizian

 Feb 6, 2016

Best Answer 

 #3
avatar
+10

Admission to a car show costs $5 for each ticket. After selling only 20 tickets, they decided to lower the price to $3 each. If they raise $217, how many tickets did they sell in all? By:Ariana Akizian

 

$5 X 20 =$100 money they raised from selling 20 tickets @ $5 per ticket.

$217 - $100=$117 money raised after they dropped the price to $3 per ticket

$117 / 3=39 tickets they sold @ $3 per tickets

20 + 39 =59 total tickets sold.

 Feb 6, 2016
 #1
avatar
0

Please help me guys.

Ariana Akizian 

 Feb 6, 2016
 #2
avatar+8258 
+10

First multiply 20 by 5:

 

100

 

Then subtract 100 from 217.

 

117.

 

Then, divide 117 by 3.

39.

 

Add 20 and 39 to get:

 

59 tickets.

 

They sold 59 tickets,

 Feb 6, 2016
 #3
avatar
+10
Best Answer

Admission to a car show costs $5 for each ticket. After selling only 20 tickets, they decided to lower the price to $3 each. If they raise $217, how many tickets did they sell in all? By:Ariana Akizian

 

$5 X 20 =$100 money they raised from selling 20 tickets @ $5 per ticket.

$217 - $100=$117 money raised after they dropped the price to $3 per ticket

$117 / 3=39 tickets they sold @ $3 per tickets

20 + 39 =59 total tickets sold.

Guest Feb 6, 2016
 #4
avatar+104712 
0

Nice reasoning, Dragonslayer and guest  ..!!!!!!!

 

 

cool cool cool

 Feb 6, 2016
 #5
avatar+8258 
+5

Thanks, but is it the correct answer?

 Feb 6, 2016
 #6
avatar+104712 
0

EXACTLY correct, DS   !!!!!

 

 

cool cool cool

 Feb 6, 2016

27 Online Users

avatar