We use cookies to personalise content and advertisements and to analyse access to our website. Furthermore, our partners for online advertising receive pseudonymised information about your use of our website. cookie policy and privacy policy.
 
+0  
 
0
94
4
avatar

I think I did the first one correct but I want to make sure because I was confused at first. I also need help with the last question. Please help. Thanks!

 Jan 17, 2019
 #1
avatar+18754 
0

First one:   In 2.5 secs , the ball goes from 0 to 25 feet in height     25ft/2,5sec = 10ft/sec

Second one:

 

  in two minutes, pat goes from 0 to 125 yds      125yds/2min = 62.5 yds/min

                         cable car from 0 to 100 yds      100yds/2min = 50 yds/min

 

I think you can now do the others!cheeky

 Jan 17, 2019
 #3
avatar
0

Thank you very much for your help! I was a little confused but it makes sense now.

Guest Jan 17, 2019
 #2
avatar+102372 
+2

Note that.....on the last one.......the graph of the cable car is a straight line....thus it's average rate of change is constant = 50 yd / min

 

From 2 - 4 min  ....the avg rate of change  for Pat is  [200 - 125 ] / 2 =  75 / 2  =  37.5 yds / min

 

From 4 - 5 min.....the avg rate of change for Pat is  [225 - 200] / 2  =  25 / 2  =   12.5 yds / min

 

Note that Pat is getting tired......but the cable car isn't.....LOL!!!!

 

 

cool cool cool

 Jan 17, 2019
 #4
avatar
0

Thank you so much for helping! I understand it much better now.

Guest Jan 17, 2019

7 Online Users