+0  
 
-1
73
1
avatar+6 

A plane traveled 812 miles to Austin and back. The trip there was with the wind. It took 7 hours. The trip back was into the wind. The trip back took 14 hours. FInd the speed of the plane in still air and the speed of the wind.

 Jul 30, 2021
 #1
avatar+34382 
+2

Going TO Austin    812 / 7 = 116 m/hr

  going BACK         812/14 = 58

 

(116+58)/2 = plane speed = 87 m/hr     then wind is    116 - 87 = 29 m/hr

 Jul 30, 2021

40 Online Users

avatar
avatar
avatar