We use cookies to personalise content and advertisements and to analyse access to our website. Furthermore, our partners for online advertising receive pseudonymised information about your use of our website.
Please click on "Accept cookies" if you agree to the setting of cookies. Cookies that do not require consent remain unaffected by this, see
cookie policy and privacy policy.
DECLINE COOKIES

The number of rabbits, R in a population after M months is modelled by the formula

R = 12e^(0.2m)

Show that after 6 months the rabbits population is increasing by almost 8 rabbits per month

so for this one i assumed my initial value before the 6 months would be 12

then i made m= 6 which gave me the answer of 39.8, rounded to the nearest whole number = 40

40- 12= 28, the amount increased during the 6 months period

28/6 = 4.6

this is where i noticed i went completely wrong, please explain as i am quite new to this topic thank you

YEEEEEET Feb 7, 2019

#1**+2 **

All pretty good, except this is an EXPONENTIAL function....it is not linear month-to-month but is INRASING each month

(I am assuming you do NOT know how to derive dm/dt the rate function of this population function)

month 5 = 32.62

month 6 = 39.84

month 7 = 48.66

A little 'narrower' range of months ( rahter than 0 - 6 months) will yield better 'average'

in two months from 5 to 7 (48.66-32.62 ) / 2 = 8.02 rabits per month increase

or from month 5 to month 6 = 39.84 - 32.62 = 7.22 rabbits/month

Let's look at month 5.5 to 6.5 = 44.03 -36.05= 7.98 rabbits/month

ElectricPavlov Feb 7, 2019