+0  
 
0
127
2
avatar

Rosie works as a riveter and earns $20.50 per hour for a base 40-hour week. If she works overtime, she earns time-and-a-half, that is, 1.5 times her base rate of pay up to 10 more hours of overtime, and then double-time, that is, twice her base rate beyond that. One particularly busy season, Rosie worked 53 hours per week for 10 weeks. What did Rosie earn that season? (Do NOT include punctuation in your answer.)

 Oct 21, 2020
 #1
avatar
0

40 x 20.50 =820 dollars per week - her regular pay

53 - 40 = 13 hours overtime per week

10 hours x 1.5 x 20.50 =307.50 @ 1.5 times her hourly rate.

13 - 10 = 3 hours @ double her hourly rate

3 x 2 x 20.50 =123 dollars per week @ double her hourly rate

820 + 307.50 + 123 =1250.50 dollars - she earned in 1 week.

1250.50 x 10 weeks =12505 dollars - she earned for that 10-week period.

 Oct 21, 2020
 #2
avatar+28021 
+1

40 hours * 20.50 

   plus

10 hours * 20.50 * 1.5

   plus

3 hours * 20.50 *  2

 

All of that added  is her per week pay.....then multiply by 10 weeks to get her season pay total ........

 Oct 21, 2020

16 Online Users