+0

# help

0
23
7

Two cars start from towns 700 mi apart and travel toward each other. They meet after 7 hr. Find the speed of each car if one travels 10 mph faster than the other.

Feb 14, 2020

#3
+2

Let the speed of one car =S
The speed of the other    =S + 10
7S + 7(S + 10) = 700, solve for S
S =45 mph - speed of one car
45 + 10 =55 mph - speed of the 2nd car.

Feb 14, 2020

#1
+2646
+2

Distance car 1 traveled = x

Distance car 2 traveled = y

Use formula d=rt

Total distance traveled for both cars = 700

x + y = 700

speed = s

7s = x

7(s + 10) = y

Substitute

7s + 7s + 70 = 700

14s = 630

s = 45

Car 1's speed is 45 mph

Car 2's speed is 55 mph

done

Feb 14, 2020
edited by CalculatorUser  Feb 14, 2020
#2
+2646
+2

AoPS doesn't have much good math problems currently, as everyone is crying over their AMC 10 score lol. So I came back here

CalculatorUser  Feb 14, 2020
#5
+27
0

Yeah, me too! 52.5 pts for a sixth grader. SOBS!

Don't worry, I'm fine, and PLEASE don't give me any comfort.

Would you like comfort?

hugomimihu  Feb 14, 2020
#6
+2646
0

its ok i got a 56 as a 7th grader... we dont talk abou that...

i probably only improved like 20 this time around....

eh who cares its not like it matters anyways im only in middle school

CalculatorUser  Feb 14, 2020
#3
+2

Let the speed of one car =S
The speed of the other    =S + 10
7S + 7(S + 10) = 700, solve for S
S =45 mph - speed of one car
45 + 10 =55 mph - speed of the 2nd car.

Guest Feb 14, 2020
#4
+2646
+1

LOLOLOLOL sorry about my silly mistake

CalculatorUser  Feb 14, 2020
#7
+1

Two cars start from towns 700 mi apart and travel toward each other. They meet after 7 hr. Find the speed of each car if one travels 10 mph faster than the other.

700 ml / 7hr = 100 mph = 45mph + 55mph

700 / 7 = 100      100 / 2 = 50

1)   50 - 5 = 45 mph

2)   50 + 5 = 55 mph

Feb 14, 2020
edited by Guest  Feb 14, 2020