We use cookies to personalise content and advertisements and to analyse access to our website. Furthermore, our partners for online advertising receive pseudonymised information about your use of our website. cookie policy and privacy policy.
 
+0  
 
0
43
1
avatar

Janice bought 30 items each priced at 30 cents, 2 dollars or 3 dollars. If her total purchase price was $30.00, how many 30-cent items did she purchase?

 Nov 4, 2019
 #1
avatar+124 
+1

we know that 10 3-dollars will worth 30 dollars, so items that cost 3 dollars have to be less than ten. 

We also know that 10 30-cents will worth 3 dollars, so the number of cents has to come in 10s since the final cost is 30 which is a whole number.

There will be a lot of cents, so I will just say that there are 20 30-cents, which will cost 6 dollars. If I add 6 2-dollars, then I will get 12 dollars. 12 +6=18. 30-18=12. and 12/3=4. 

 

4 items cost $3

6 items cost $2

20 items cost 30 cents

 Nov 4, 2019

7 Online Users