You survey 127 employees, and learn that the number one thing on their wish list is free coffee. If 100 employees drink on average 1.5 cups of coffee a day and the cost is $.40 per cup, how much will it cost the company to offer free coffee for the year if the company is open 5 days a week all year?
I don't know if I will get this right, but I'll give it a shot:
So we know that 100 employees have an average of 1.5 cups of coffee a day, and we know the cost is .40 cents per cup, for 5 days a week.
First, we can find out how much it costs for one employee by multiplying 1.5 * 0.40 = 0.60. Which means the cost of one employee per day is 0.60 cents.
And we know that there are 100 employees, so 0.60 * 100 = 60 dollars for all 100 employees.
This means that the company has to pay 60 dollars per day if all 100 employees wanted to have 1.5 cups of coffee on average per day.
Now, since the company is open 5 days a week all year, we can multiply the amount of weeks by 5: 52 * 5 = 260 days.
Which means you multiply the amount of dollars per day by the amount of days: 260 * 60 = 15600 dollars.
Please respond if I'm incorrect or correct.