+0  
 
0
59
4
avatar+148 

Francis donated 1/10 of his money to a charity. He spent 1/3 of the remaining money on shopping where he bought a watch, 2 similar shirts and a belt. The cost of each shirt is 1/3 the cost of the watch and the watch cost $40 more than the belt. He had $564 left.

(a) How much money did Francis spend on shopping?

(b) What was the cost of the belt?

 Aug 27, 2021
 #1
avatar+114536 
0

In future please replace the latex with normal text.

 Aug 27, 2021
 #4
avatar+56 
+1

Francis donated 1/10 of his money

He will left 9/10 of his money as a remained

1/3 of remaining = 1/3 * 9/10 = 3/10 of his total money 

after shopping, he would left 1 - 3/10 - 1/0 = 6/10 of his total money

6/10x = $564

          = $940

940 * 3/10 = $282

 

$282 + 40 = $322

 

322 / 7 = $46

 

46 * 3 = $138

 

$138 - $40 = $98

Svtturtles  Aug 27, 2021

29 Online Users

avatar
avatar