If 6 chickens lays 48 eggs in 4 days, how many days will it take 10 chickens to lay 100 eggs?

Dabae Jul 15, 2015

#1**+5 **

If you take the original 48 eggs and divide by the number of chickens,

you get 48 ÷ 6 = 8 eggs per chicken.

Dividing this by the number of days, you get 8 ÷ 4 = 2 eggs per chicken per day.

If each chicken can lay 2 eggs each day, 10 chickens can lay 20 eggs per day.

To get a total of 100 eggs, you need 100 ÷ 20 = 5 days.

geno3141 Jul 16, 2015

#1**+5 **

Best Answer

If you take the original 48 eggs and divide by the number of chickens,

you get 48 ÷ 6 = 8 eggs per chicken.

Dividing this by the number of days, you get 8 ÷ 4 = 2 eggs per chicken per day.

If each chicken can lay 2 eggs each day, 10 chickens can lay 20 eggs per day.

To get a total of 100 eggs, you need 100 ÷ 20 = 5 days.

geno3141 Jul 16, 2015