A salesperson earns a commission based on the number and type of vehicle sold. A person selling 6 cars and 3 trucks earns $4,800. A person selling 8 cars and 1 truck earns $4,600. How much does a salesperson earn for selling 2 cars and 3 trucks?
4800 divide by 3=1600 (2 cars 1 truck)
4600-1600=3000 (6 cars)
3000 divide by 3=1000 (2 cars)
1000×2=2000 (4 cars)
4800-2000=2800 (2 cars 3 trucks)
I am really impressed by your logic JonesDaBoi
I thought I might just try to do it by conventional algebra.
6C+3T=4800 \rightarrow \;2C+1T=1600 \rightarrow \;2C=1600-1T \;\;(1)\\
8C+1T=4600 \rightarrow 1T=4600-8C \;\;(2)\\
$sub $ (2)\;\; into\;\;(1)\\
$sub back into (1)$\\
so 2 cars and 3 Trucks are $2800
you know JonesDaBoi I like your solution better. If I could give you more points I would
Thank you Melody!
Actually I'm just about to be a Primary 5 student... Anyway thanks again!
Did you see that I mentioned your great answer in my wrap tonight :)
The address of the wrap is in the "lantern thread". You can jump over to it from there :)