+0  
 
+1
42
3
avatar

Kevin was hungry. “Grrrr!”
“What was that?” asked Steven.
“My stomach bro,” replied Kevin. “Let’s get pizza!”
The two stopped at Jessie’s Best Pizza Pies where slices are only 75 cents each. Kevin took out his coins. He had 36 coins. Half of his coins were dimes, one-third of his coins were nickels, and the rest of his coins were quarters. 

1. How much money does Kevin have? 

2. How many slices of pizza can Kevin buy?

 Apr 6, 2021

Best Answer 

 #1
avatar+51 
+2

1. How much money does Kevin have?

 

We know that he has 18 dimes, 12 nickels, and 6 quarters

 

18 x 10 = 180 cents

12 x 5 = 60 cents

6 x 25 = 150 cents

 

180 + 60 + 150 = 390 cents

 

Kevin has 390 cents or $3.90

 

2. How many slices of pizza can Kevin buy?

 

Each slice of pizza is 75 cents, so to find the number of slices he can buy, we just divide 390 by 75

 

390/75 = 5.2

 

He can't buy 0.2 of a slice of pizza, so the max he can buy is 5 slices.

 

Kevin can buy 5 slices of pizza

 

Let me know if I made a careless error 

:)

 Apr 6, 2021
 #1
avatar+51 
+2
Best Answer

1. How much money does Kevin have?

 

We know that he has 18 dimes, 12 nickels, and 6 quarters

 

18 x 10 = 180 cents

12 x 5 = 60 cents

6 x 25 = 150 cents

 

180 + 60 + 150 = 390 cents

 

Kevin has 390 cents or $3.90

 

2. How many slices of pizza can Kevin buy?

 

Each slice of pizza is 75 cents, so to find the number of slices he can buy, we just divide 390 by 75

 

390/75 = 5.2

 

He can't buy 0.2 of a slice of pizza, so the max he can buy is 5 slices.

 

Kevin can buy 5 slices of pizza

 

Let me know if I made a careless error 

:)

taeijr Apr 6, 2021
 #3
avatar+485 
0

Great job @taeijr! Welcom to the forum!

RiemannIntegralzzz  Apr 6, 2021
 #2
avatar
0

No everything is fine thank for your help

 Apr 6, 2021

18 Online Users

avatar