Maya has $15 to spend. She spent $5.50, including tax, to buy a notebook. She needs to save $7.75, but she wants to buy a snack. If cookies cost $0.25 per package including tax, what inequality would show the maximum number of packages that Maya can buy? Solve your inequality by showing your work and steps.

Guest Jul 10, 2019

edited by
Guest
Jul 10, 2019

#1**+4 **

Maya has $15 to spend. She spent $5.50, including tax, to buy a notebook

$9.50 left

15-5.50=19/2=9.5

9.50-7.75=7/4=$1.75

She can spen $1 and 75¢ on the cookies

1.75/.25=7

She can buy up to 7 packs of cookies and still have $7 and 75¢ left

__Travisio__

travisio Jul 10, 2019

#4**+1 **

She has 15 - 5.50 = 9.50 left after she buys the notebook

She needs to save 7.75

So....she can spend 9.50 - 7.75 = 1.75

So.....let N be the max number of packages of cookies she can buy and we have that

.25N ≤ 1.75 divide both sides by .25

N ≤ 1.25 /.25

N ≤ 7

She can buy up to 7 packages of cookies

CPhill Jul 10, 2019