+0  
 
-2
265
1
avatar+10 

Rita gets paid $16 per hour for the
first 8 hours she works each day. She
earns 1.5 times her hourly pay rate for
time she works over 8 hours each day.
Rita’s work day for Monday is
described in the list below:
 Worked form 8:15 a.m. to 12:45 p.m.
 Took a 45-minute lunch break
 Worked until 6:15 p.m.
Rita does not get paid for her lunch
break.
How much money did Rita earn for the
time she worked on Monday?

AndyTefer05  Dec 13, 2017

Best Answer 

 #1
avatar+8 
+1

Inbetween 8:15 a.m and 12:45 p.m is 4 hours and 30 minutes.

 

12:45 p.m.+45 minutes=1:30 p.m.

 

Inbetween 1:30 p.m. and 6:15 p.m. is 4 hours and 45 minutes

 

4+4=8

 

30+45=75

 

75 minutes=1 hour and 15 minutes=1 1/4 hours=1.25 hours

 

8*16=128

 

16*1.5=24

 

1.25*24=30

 

128+30=158

 

Rita get $158 for working

PearlescentMoon  Dec 13, 2017
 #1
avatar+8 
+1
Best Answer

Inbetween 8:15 a.m and 12:45 p.m is 4 hours and 30 minutes.

 

12:45 p.m.+45 minutes=1:30 p.m.

 

Inbetween 1:30 p.m. and 6:15 p.m. is 4 hours and 45 minutes

 

4+4=8

 

30+45=75

 

75 minutes=1 hour and 15 minutes=1 1/4 hours=1.25 hours

 

8*16=128

 

16*1.5=24

 

1.25*24=30

 

128+30=158

 

Rita get $158 for working

PearlescentMoon  Dec 13, 2017

8 Online Users

avatar
avatar

New Privacy Policy

We use cookies to personalise content and advertisements and to analyse access to our website. Furthermore, our partners for online advertising receive information about your use of our website.
For more information: our cookie policy and privacy policy.