Sam buys 20 boxes of oranges there are 25 oranges in a box each box of oranges costs 7$ sam sells 2/5 of the oranges bought, he sells each of these oranges for 40 cents, he then sells each of the remaining oranges in 3 for 50 cents, did sam make a profit or did sam make a loss?

Guest Nov 8, 2017

#1**+1 **

Sam buys 20 boxes of oranges there are 25 oranges in a box each box of oranges costs 7$ sam sells 2/5 of the oranges bought, he sells each of these oranges for 40 cents, he then sells each of the remaining oranges in 3 for 50 cents, did sam make a profit or did sam make a loss?

He spent 20 * 7 = $140

Number of oranges he bought : 20 * 25 = 500

2/5 of the oranges = 200 at .40 each, he makes 200 * .40 = $80 from the sales of these

So....he has 500 - 200 = 300 left

So he has 100 groups of 3

So...he makes 100 * .50 = $50 from the sales of these

So

Sales - Expenses = Profit

[ 80 + 50 ] - [ 140 ] =

[ 130] - [ 140] =

- $10

So...he loses 10 dollars

CPhill
Nov 8, 2017