+0  
 
-1
6
1
avatar+1066 

When Helen jogs, every $20$ minutes she checks the total distance she traversed. One day, the first time she checked, Helen had jogged a distance of $2.5$ miles, the second time she checked, she had jogged a total distance of $3.8$ miles, and the third and final time that she checked, Helen found out that she jogged a total distance of $5.2$ miles. What is the difference between her average speeds, in miles per hour, during the first $20$ minutes of jogging and the last $20$ minutes of jogging?

 Jan 13, 2024
 #1
avatar+289 
+1

First time, in mph was 2.5 x 3 = 7.5 mph. 

Last time, she ran 5.2 - 3.8 = 1.4 miles, in mph was 1.4 x 3 = 4.2 mph.

 

7.5 - 4.2 = 3.3 miles.

 

Answer: 3.3 miles

 Jan 13, 2024

4 Online Users

avatar
avatar
avatar