+0  
 
0
108
1
avatar+164 

Adam, Kate and Rebecca share £160 in the ratio of 2 : 5: 3

 

Kate says she receives 5 parts and Rebecca 3 parts, so I receive ?? % more than Rebecca.

 

How do I work out the percentage?

 

Thanks

Walthamx  Jun 5, 2018
 #1
avatar+3197 
+1

We treat parts as variables in this question.

 

Since Kate says she receives 5 parts, that means she receives 5x. 

And, since Rebecca receives  3 parts, that means she receives 3x. 

Adam receives 2 parts, which means 2x.

 

So, 5x+3x+2x=160, 10x=160, x=16

 

That means each part is worth £16.

 

What do you mean by I receive ?? % more than Rebecca?

 

Do you mean Kate or Adam?

 

Rebecca: 16*3=£48

 

If it's Kate, then we'll first have to work out the total amount of money Kate has, which is 16*5=£80

If it's Adam, then we'll first have to work out the total amount of money  has, which is 16*2=£32

To find the percentage increase, we'll have to do: 80-48/48*100=66.6% increase- Kate

smileysmiley

tertre  Jun 5, 2018

24 Online Users

avatar
avatar
avatar

New Privacy Policy

We use cookies to personalise content and advertisements and to analyse access to our website. Furthermore, our partners for online advertising receive information about your use of our website.
For more information: our cookie policy and privacy policy.