+0  
 
0
56
1
avatar

I have an apple tree, which grows 5 new apples every 3 days. However, I pick an apple from the tree every day. Today, there are 10 apples on the tree. How many more days will it be before it has 40 apples?

 Jan 27, 2021
 #1
avatar
0

In 3 days, the tree will have 5 more apples, but you will pick 3 of those apples.

 

So every 3 days you get 2 more apples.

 

We need 40-10=30 more apples on the tree.

 

30/2=15

 

15*3=45

 

It will be 45 days before your apple tree has 40 apples.

 Jan 27, 2021

49 Online Users

avatar
avatar
avatar
avatar