+0  
 
0
82
1
avatar

Here's the question & my work:

 

for #16.a) the tb answer is 6 km & for #16.b) it's 9 km. firstly, i would like to know if my approach for a is correct? secondly, i'm stuck on how to solve for b!

Guest Jul 17, 2018
 #1
avatar+20025 
+1

Finding distance using absolute values?

 

b)

\(\text{Let $x$ is the kilometre marker at the end } \\ \text{Because the markers become big in the direction of east $x$ is greater than $3$ km }:\)

\(\begin{array}{|r|r|r|r|} \hline \text{part} & \text{from marker} & \text{to marker} & \text{distance} \\ \hline 1 & 2\ \text{km} & 7\ \text{km} & 7-2 = 5\ \text{km} \\ \hline 2 & 7\ \text{km} & 3\ \text{km} & 7-3 = 4\ \text{km} \\ \hline 3 & 3\ \text{km} & x\ \text{km} & x-3 \ \text{km} \\ \hline & & & \text{sum} = 15\ \text{km} \\ \hline \end{array} \)

 

\(\begin{array}{|rcll|} \hline 5 + 4 + x-3 &=& 15 \\ 9+x-3 &=& 15 \\ 6+x &=& 15 \\ x &=& 15 - 6 \\ \mathbf{x}& \mathbf{=}& \mathbf{9\ \text{km}} \\ \hline \end{array}\)

 

At the end of the scanvenger hunt Toby is at the 9-km marker.

 

a)

\(\begin{array}{|r|r|r|r|} \hline \text{part} & \text{from marker} & \text{to marker} & \text{distance} \\ \hline 1 & 2\ \text{km} & 7\ \text{km} & 7-2 = 5\ \text{km} \\ \hline 2 & 7\ \text{km} & 3\ \text{km} & 7-3 = 4\ \text{km} \\ \hline 3 & 3\ \text{km} & 9\ \text{km} & 9-3 = 6\ \text{km} \\ \hline \end{array}\)

 

In the last interval Toby travel 6 km.

 

laugh

heureka  Jul 17, 2018

26 Online Users

avatar
avatar

New Privacy Policy

We use cookies to personalise content and advertisements and to analyse access to our website. Furthermore, our partners for online advertising receive information about your use of our website.
For more information: our cookie policy and privacy policy.