A contractor purchases 7 dozen pairs of padded work gloves for $102.48. He incorrectly calculates the unit price as $14.64 per pair for the expense report. What is the correct unit price? What is the error? The correct unit price is per pair.
7 dozen pairs = 7 * 12 = 84 pairs
Unit price = Total cost / Total number of pairs purchased = 102.48 / 84 = $1.22
The error is that he divides 102.48 / 7 = 14.64 = the cost for a dozen pair, not one pair