+0  
 
0
34
1
avatar

Jean traveled the first 100 miles in 5 hours. Then she doubled her speed for the last part of the trip. If the total trip was 300 miles, how many hours did it take Jean to travel the last part?

 Mar 1, 2020
 #1
avatar+29249 
+3

Use speed = distance/time to find her initial speed = 100/5 = 20 mph

Hence speed in last part of the trip = v2 = 40 mph

 

Distance travelled in first part of trip = 100 miles

Distance travelled in second part of trip d2 = 300 - 100 = 200 miles.

 

Time taken for second part of trip = distance/speed = d2/v2 = 200/40 = 5 hours.

 Mar 1, 2020

46 Online Users

avatar
avatar
avatar
avatar
avatar
avatar