+0  
 
0
122
2
avatar

Mathew has a summer job delivering newspapers. He earns $6.00 an hour plus $0.25 per newspaper delivered. Mathew delivers 30 newspapers per hour. How much money will he earn during a 3 hour shift?

 Jun 18, 2020
 #1
avatar+732 
+1

since he works for 3 hours, he gets 3*6= $18

he also delivers 30 newspapers per hour, and since he works 3 hours, he delivers 90 newspapers in total. 90*0.25=$22.5

$18+$22.5=$40.50

 Jun 18, 2020
 #2
avatar
0

lets first get the total for one hour.

We know that he get paid $6 an hour along with this he gets 0.25 per newspaper delivered meaning the equation would be

 

Total earning in hour = 0.25n + 6

 

since we know that he runs 30 newspapers in an hour we can add it into our equation

 

Total earning in hour = 0.25(30) + 6

 

now doing some simple math we know that 0.25 times 30 is equal to 7.5

 

making our equation look like this

 

Total earning in hour = 7.5 + 6

 

then add those together to get

 

Total earning in hour = 13.5

 

Therefore he gets $13.5 every hour

 

finally we know he works three hours meaning it would look like this

 

3 x 13.5

 

which equals 40.5

 

therefore he earns $40.5 every in three hours

 Jun 18, 2020

18 Online Users

avatar
avatar