+0  
 
0
26
1
avatar

Ezra spent $60 on gas each week for a period of three weeks. The first week gas was $3 per gallon, the second week it was $4 per gallon, and the third week it was $5 per gallon. What was the average amount Ezra paid per gallon of gas over this three-week period? Express your answer as a decimal to the nearest hundredth.

 May 16, 2020
 #1
avatar+1500 
+1

Week 1: 

 

3$/gallon, 60 total, so 60/3 = 20 gallons.

 

4/gal, 60 total, 60/4 = 15 gal.

 

5/ gal, 60 total, 60/5 = 12gal.

 

Adding 20+15+12 = 47 gal.

 

Divide this by 3 weeks = 15.666666666666667

 

So rounded is 15.67

 

If you don't understand anything feel free to ask.

 May 16, 2020

15 Online Users

avatar