+0  
 
0
55
2
avatar

I had $77 in wallet. I spent 2/7 of my money on Friday and 2/5 of the remainder on Saturday. How much money did I have left?

 Nov 28, 2021
 #1
avatar+155 
0

2/7 of 77 is 22

77-22=55.

2/5 of 55 is 22

55-22=33.

 Nov 28, 2021
 #2
avatar
0

Initial amount in wallet is $77.

2/7 of initial amount of spent on Friday.

∴ The amount spent on Friday = 2/7 × 77

                                                 = 2 × 11 = 22

∴ $22 spent on Friday.

∴ The remaining amount in wallet after spending

  2/7 on Friday is $77 - $22 = $55.

Now, 2/5 of the remainder $55 spent on

Saturday

∴ The amount spent on Saturday = 2/5 × 55

                                                     = 2 × 11 = 22

∴ The amount spent on Saturday is $22.

 

∴ The total amount spent is

= Amount spent on Friday + Amount spent on Saturday

= 22 + 22 = 44

∴ The amount left = 77 - 44 = 33

∴ 33 left in the wallet.

 Nov 28, 2021

11 Online Users

avatar