Tickets to a baseball game cost $20 for the nosebleeds and $45 for the mezzanine level. If the total revenue was $717,500 and 21,500 tickets were sold across the two sections, how much more did the stadium make on mezzanine ticket sales than nosebleed ticket sales?

Guest Apr 29, 2019

#1**+1 **

Let the number of nosebleed tickets sold = T.....the the number of mezzanine tickets sold = (21500 - T)

So

Number of nosebleed tickets sold * price each + number of mezz tickets sold * price each = revenue

T(20) + ( 21500 - T)(45) = 717500 simplify

20T + 967500 - 45T = 717500

-25T + 967500 = 717500 subtract 967500 from each side

-25T = -250000 divide both sides by -25

T = 10000 = nosebleed tickets sold and 21500 - 10000 = 11500 mezz sold

So.....

Revenue from mezz = 45(11500) = $ 517500

Revenue from nosebleed = 717500 - 517500 = $ 200000

So....they made 517500 - 200000 = $317500 more from mezz sales than nosebleed sales

CPhill Apr 29, 2019