+0  
 
0
41
4
avatar+1164 

I desperately need help asap!!

RainbowPanda  May 3, 2018

Best Answer 

 #4
avatar
+2

Your question is rather unusual in the sense that the Rabbit and the March Hare are running one after another, in the same direction, instead of running towards each other where they would meet at a certain time and distance.

 

Average speed = Distance covered / Time

320 km / 70 = 4 4/7 hours for the Rabbit to reach the Castle.

320 km / 20 = 16 hours for the March Hare to reach the Castle !!.

Since the March Hare started 2 hours after the Rabbit, then it means that they will meet at the Castle 16 + 2 = 18 hours after the Rabbit started running.

You can assign any time you want when the Rabbit started running. So, for example, if it started at 1:00 pm, then it would meet the March Hare 18 hours later. Or, 1 + 18 =19 hours -12 hours=7:00 am the following morning.

Guest May 3, 2018
Sort: 

1+0 Answers

 #4
avatar
+2
Best Answer

Your question is rather unusual in the sense that the Rabbit and the March Hare are running one after another, in the same direction, instead of running towards each other where they would meet at a certain time and distance.

 

Average speed = Distance covered / Time

320 km / 70 = 4 4/7 hours for the Rabbit to reach the Castle.

320 km / 20 = 16 hours for the March Hare to reach the Castle !!.

Since the March Hare started 2 hours after the Rabbit, then it means that they will meet at the Castle 16 + 2 = 18 hours after the Rabbit started running.

You can assign any time you want when the Rabbit started running. So, for example, if it started at 1:00 pm, then it would meet the March Hare 18 hours later. Or, 1 + 18 =19 hours -12 hours=7:00 am the following morning.

Guest May 3, 2018

21 Online Users

New Privacy Policy (May 2018)
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.  Privacy Policy