+0  
 
+3
246
1
avatar+200 

If you bike for 3 hours at 10 mph and then walk for 1 hour at 2 mph, what would be your average speed?

joebob  Dec 26, 2017

Best Answer 

 #1
avatar
+3

Average Speed =Distance covered / Time

 

3 hours x 10 mph =30 miles

1 hour x 2 mph =2 miles

30 + 2 =32 miles - total distance covered.

3 hours + 1 hour = 4 hours - total time

Average speed =32 miles / 4 hours =8 mph.

Guest Dec 26, 2017
 #1
avatar
+3
Best Answer

Average Speed =Distance covered / Time

 

3 hours x 10 mph =30 miles

1 hour x 2 mph =2 miles

30 + 2 =32 miles - total distance covered.

3 hours + 1 hour = 4 hours - total time

Average speed =32 miles / 4 hours =8 mph.

Guest Dec 26, 2017

9 Online Users

New Privacy Policy

We use cookies to personalise content and advertisements and to analyse access to our website. Furthermore, our partners for online advertising receive information about your use of our website.
For more information: our cookie policy and privacy policy.