+0  
 
0
42
3
avatar

If you started a walk at 2:43pm and ended it at 5:18pm how long would it be?

 Jan 30, 2019
 #1
avatar+95866 
+1

2:43 PM to 3 PM  =  17 minutes

3PM to 5 PM  = 2 hours

5 PM to 5:18 PM = 18 minutes

 

So

 

2  hours + 17 minutes + 18 minutes =   

 

2 hours 35 min

 

cool cool cool

 Jan 30, 2019
 #2
avatar+502 
+1

Elaborating on CPhill's answer...

 

See that 2:43PM to 3PM is just 2:43PM to 2:59PM, with one extra minute. We can do this to avoid confusion. This is simple. \(59-43=16\), and \(16+1=17\). Therefore, the time from 2:43PM to 3PM is 17 minutes long.

3PM to 5PM is simple - we see there are \(5-3=2\) hours between the times. This accounts for \(2\times 60=120\) minutes between 3PM to 5PM, because 60 minutes make up an hour.

Finally, we can see that 5PM to 5:18PM is simply 18 minutes. 

Adding all the minutes up, we get \(17+120+18\) total minutes walking and that equals \(155\) minutes. This is also equal to 2 hours 35 minutes.

 

You are very welcome!

:P

 Jan 30, 2019
 #3
avatar+95866 
0

Thanks, CoolStuff.....!!!!

 

cool cool cool

CPhill  Jan 30, 2019

15 Online Users

avatar

New Privacy Policy

We use cookies to personalise content and advertisements and to analyse access to our website. Furthermore, our partners for online advertising receive information about your use of our website.
For more information: our cookie policy and privacy policy.