We use cookies to personalise content and advertisements and to analyse access to our website. Furthermore, our partners for online advertising receive pseudonymised information about your use of our website.
Please click on "Accept cookies" if you agree to the setting of cookies. Cookies that do not require consent remain unaffected by this, see
cookie policy and privacy policy.
DECLINE COOKIES

Kurt can buy one pound of nails for $3.55. How many pounds of nails can Kurt buy for $12? Round to the nearest hundredth.

Guest Jan 5, 2016

#1

#3**+5 **

Sorry, I read the problem wrong! Now I sound like Nauseated defending myself.:)

Coldplay Jan 5, 2016

#5**+5 **

Kurt can buy one pound of nails for $3.55. How many pounds of nails can Kurt buy for $12? Round to the nearest hundredth

$12.00 / $3.55=3.38 pounds of nails that Kurt can buy.

Guest Jan 5, 2016

#6**+5 **

Best Answer

Write down an equation with the missing element to be the numerator like:

1 pound / $3.55 = x pounds / $12

then solve the equation

(1 pound / $3.55 ) * $12 = x pounds = 3.38 pounds

This always works for similar situations.

Guest Jan 5, 2016

#7**0 **

For Coldplay

"Sorry, I read the problem wrong! Now I sound like Nauseated defending myself.:)"

**You better hope that Nauseated finds this as funny as I do. ROF LOL **

I'm breaking up here .........

**Coldplay is great is s/he not Nauseated. **

Melody Jan 6, 2016

#8**+5 **

**Big hint for younger members and guests:**

Kurt can buy one pound of nails for $3.55. How many pounds of nails can Kurt buy for $12? Round to the nearest hundredth.

Many of you are really confused as to whether you should multiply or divide or perhaps do something else.

The BEST way to deal with this dilemma is to substitute easy numbers for the hard ones and see what you would do.

SO I might change this question to

Kurt can buy one pound of nails for $6 many pounds of nails can Kurt buy for $12? Round to the nearest hundredth.

Well now the answer is pretty obvious it is 2 ofcourse because 2*6=12

BUT

how can we put 6 and 12 together to get 2.

well 12 ÷ 6 = 2 So it is division!!!

12 ÷ 3.55 will be the answer!

12/3.55 = 3.3802816901408451

**So he can buy 3.38 pounds of nails! **

Melody Jan 6, 2016