+0  
 
0
363
1
avatar

Erik took a trip to see his friend Mike who lives 308 miles away. He left his place at 10 AM driving at 70 mph. In 2 hours, his friend Mike left his place driving towards Erik at an average speed of 50 mph. At what time will they meet?

 Feb 19, 2020

Best Answer 

 #1
avatar
+1

By the time Mike left his house at 12:00 noon, Erik had already traveled: 2 x 70 mph =140 miles.
308 - 140 = 168 miles left.
Let the time when they meet =T
70T + 50T =168 miles, solve for T
T =7 / 5 =1.4 hours, or 1 hour and 24 minutes after 12:00 noon.
12 + 1.4 =1 O'clock + 24 minutes, or 24 minutes after 1:00 pm when they will meet.

 Feb 19, 2020
 #1
avatar
+1
Best Answer

By the time Mike left his house at 12:00 noon, Erik had already traveled: 2 x 70 mph =140 miles.
308 - 140 = 168 miles left.
Let the time when they meet =T
70T + 50T =168 miles, solve for T
T =7 / 5 =1.4 hours, or 1 hour and 24 minutes after 12:00 noon.
12 + 1.4 =1 O'clock + 24 minutes, or 24 minutes after 1:00 pm when they will meet.

Guest Feb 19, 2020

57 Online Users

avatar
avatar
avatar
avatar
avatar
avatar