+0  
 
0
140
2
avatar

George bought 6 identical shoes and 3 identical shirts for $348 if 2 pairs of shoes costs 3 times as much as a shirt ,find the cost of 25 such shirts.

Guest Dec 17, 2017
edited by Guest  Dec 17, 2017
Sort: 

2+0 Answers

 #1
avatar+12266 
+2

Given:    2 shoes = 3 shirts     and   6 shoes + 3 shirts = 348

 

Substitute:

3 shirts (3) + 3 shirts = 348

shirt = 29

 

then 25 shirts =   25 x 29 = 725.

 

(I should clarify that I ASSUMED  ' George bought 6 identical shoes'  means   '6 PAIRS' of shoes  in my calculation)

ElectricPavlov  Dec 17, 2017
edited by ElectricPavlov  Dec 17, 2017
 #2
avatar
+1

If the cost of 1 shoe =S, and:

The cost of 1 shirt =s, then:

4S =3s, then:

s =4S/3, but we have:

6S +3s =348. Sub s into this..............(1)

6S + 3(4S/3) =348

6S + 4S = 348

10S = 348

S=$34.80 - cost of 1 shoe, and:..............(2)

s =(4*34.80)/3

s=$46.40 - cost of 1 shirt. So that:..............(3)

4 shoes(2pairs)*$34.80 =3 shirts * $46.40

$139.20 = $139.20, and subbing (2) and (3) into 1 above, we have:

6*$34.80 + 3*$46.40 =348

$208.80 + $139.20 = $348.00, Therefore the cost of 25 shirts would be:

25 x $46.40 =$1,160.00

Guest Dec 17, 2017

8 Online Users

avatar

New Privacy Policy (May 2018)

We use cookies to personalise content and advertisements and to analyse access to our website. Furthermore, our partners for online advertising receive pseudonymised information about your use of our website. Please click on "Accept cookies" if you agree to the setting of cookies. Cookies that do not require consent remain unaffected by this, see cookie policy and privacy policy.