We use cookies to personalise content and advertisements and to analyse access to our website. Furthermore, our partners for online advertising receive pseudonymised information about your use of our website. cookie policy and privacy policy.
 
+0  
 
0
102
3
avatar

Yanla bought 750 shares of a company’s stock for $11.06/share. She pays a broker a commission of $12 to buy and sell stock. After one year, Yanla sold all her shares, when they were worth $10.24/share.

 

How much did it cost Yanla to buy the stock? Show your work.

What was Yanla's net gain or loss? Show your work.

What was Yanla’s annual rate of return? Show your work.

 Apr 23, 2019
edited by Guest  Apr 23, 2019
 #3
avatar
+1

1- 750 shares x $11.06 per share =$8,295 + $12 commission =$8,307.00 - Cost of buying the 750 shares.

 

2- 750 shares x $10.24 per share =$7,680 - $12 commission =$7,668.00 - What she got for selling them.

 

3 - $8,307.00 - $7,668.00 =$639.00 her LOSS for the year.

 

4 - 1 - [$7,668 / $8,295] =7.56% - what she LOST as a percentage for the year.

 Apr 23, 2019

10 Online Users

avatar
avatar