+0  
 
0
72
1
avatar

Gaffigan has a collection of 50 songs that are each 3 minutes in length and 50 songs that are each 5 minutes in length. What is the maximum number of songs from her collection that she can play in 3 hours?

 Jun 14, 2020
 #1
avatar
0

She has a total of 100 songs in her collection.

 

3 hours x 60 minutes =180 minutes

 

50  3-minute long songs can be played in:

 

50 x 3 = 150 minutes

 

180 minutes - 150 minutes = 30 minutes left.

 

30 / 5-minute songs = 6 songs can be played.

 

Therefore, the maximum number of songs she can play in 3 hours is:

 

50 + 6 = 56 songs.

 Jun 14, 2020

33 Online Users

avatar
avatar